Zamów sól kłodawską.
Sól to składnik konieczny do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jakie zalety ma sól himalajska i sól kłodawska? Czemu warto wykorzystywać je do przygotowywania żywności?
Sól himalajska – jakie minerały zawiera?
Sól kuchenna to jeden z najistotniejszych dodatków, który doskonale wzbogaca smak posiłków. Chociaż nadmierne użycie soli może mieć niepożądany wpływ na nasze samopoczucie, to jej rozsądne porcje (w granicach 6 gramów w ciągu 24 godzin) są konieczne dla poprawnego funkcjonowania organizmu człowieka. Sól zaopatruje nas wszak w sód, to jest w pierwiastek odpowiadający za utrzymanie optymalnego ciśnienia krwi i gospodarkę wodną. Jednym ze zdrowych typów soli jest różowa sól himalajska wydobywana ze złóż liczących prawie 250 mln lat. Składnik ten mieści w sobie wiele wartościowych minerałów oraz pierwiastków, m.in. cynk, wapń czy potas, a przy tym jest pozbawiony niebezpiecznych komponentów i zanieczyszczeń, np. metali ciężkich. Sól himalajska świetnie uwydatnia smak dań i jest sprzedawana zarówno w postaci grubych, jak i drobnych kryształków.
Sól kłodawska – używana nie tylko w przemyśle spożywczym
Sól kłodawska z kolei to artykuł o wysokim poziomie czystości – posiada prawie 97% NaCl i stanowi idealny do naszych przetworów. Jest między innymi kopalnią żelaza, potasu czy wapnia, a więc składników koniecznych do utrzymania dobrego samopoczucia. Niejodowana sól kłodawska wydobywana jest w kopalni soli Kłodawa w województwie wielkopolskim. Nie ługuje jej się, toteż nie zatraca swoich cech i jest łatwo wchłaniana przez układ pokarmowy. Sól kłodawska jest szeroko wykorzystywana nie tylko w przemyśle spożywczym, ale też sektorze przemysłowym, chemicznym oraz w rolnictwie, kosmetyce i lecznictwie.
Nasze dane adresowe:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]